čo budete jest na ranajky,obed a večeru ?
Neviete čo budete jesť na ranajky obed a večeru mi vam poradíme . Každy tížden nove recepty.
Ranajky :
Vajíčka v rajčinovom hniezde

čas prípravy
do 30 min. náročnosť receptu
počet porcií4
Ingrediencie
4 vajcia
1 cibuľa
maslo
½ kg rajčín
korenie
soľ
petržlen
Postup
Na masle speníme cibuľku, pridáme ošúpané a rozpolené rajčiny a dusíme, kým nezmäknú. Pridáme soľ, korenie, petržlen a potom v rajčinách vyhĺbime jamku, do ktorej vklepneme vajíčka. Dusíme pod pokrievkou, dokiaľ nie sú vajíčka hotové, podľa chuti buď namäkko alebo natvrdo. K tomu chutné pečivo alebo si rajčinové hniezdo s vajíčkom naložte na hrianku a skvelé raňajky sú na svete!
Jogurtová zeleninová pochúťka
Ingrediencie
Postup
Obed :
Francúzska zálievka
čas prípravy
do 15 min.
Hodnotiť
Ingrediencie
3 lyžice olivového oleja
3 lyžice plnotučnej horčice
čerstvú petržlenovú vňať a pažítku (nasekané)
1 lyžicu octu
biele korenie
soľ
Postup
Všetko spolu zmiešame a zalejeme tým pripravený šalát.
Večera:
Pirôžky s údeným mäsom
čas prípravy
do 45 min.
počet porcií
8
Hodnotiť
Ingrediencie
1 lístkové cesto (polotovar)
200 g moravského údeného
80 g cibule
soľ
mleté čierne korenie
1 vajce
Postup
Lístkove cesto rozgúľame a vykrajujeme z neho kolieska, kotré naplníme plnkou, okraje spojíme, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry. Plnka. Moravské mäso zomelieme, prehrejeme ho na zapenenej cibuli, dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Cesto plníme až po vychladnutí.